Spremnici topline

 

Potrošna topla voda i grijanje

SPREMNICI CENTRO

Kombinirani spremnici topline serije CENTRO služe za pripremu sanitarne tople vode i akumulaciju vode za grijanje prostora. Verzije CENTRO MONO i DUO sa unutarnjim spiralnim grijalicama specijalno su dizajnirani za grijanje vode unutar spremnika solarnim kolektorima. Velika površina grijalica omogućuje visoku efikasnost solarnog sistema. Na spremnik se mogu priključiti jedan ili više izvora topline kao što su: plin ili tekuće gorivo, kamini, peći na drva ili pelet i sl. Spremnik je izvana zaštićen temeljnom bojom. Unutarni spremnik za sanitarnu toplu vodu protiv korozije zaštićen je dvostrukim emajliranjem i magnezijevom anodom.

 

SPREMNICI SPF PTV

Multifunkcionalni spremnici serije SPF namjenjeni su za zagrijavanje sanitarne tople vode sa konvencionalnim izvorima energije kao i s obnovljivima, solarom i sl.. Unutrašnjost spremnika do 1000 litara zaštićena je emajlom prema DIN 4753, od 1500 lit. Sinterflon zaštitom. Flanđe su predviđene za ugradnju izmjenjivača topline (grijalica) kao što su rebrasti bakreni izmjenjivači ili izmjenjivači od nehrđajučeg čelika. Ovi spremnici su također savršeno prikladni za spajanje sa vanjskim pločastim izmjenjivačima. U tom slučaju površina izmjenjivača može se odlično prilagoditi snazi pojedinog izvora energije (plin, uljni kotlovi, kotlovi na drvo ili pelet i kolektorska polja.)

 

Grijanje

spremnici PUFER PS

Akumulacijski spremnici serije „Pufer PS“ proizvode se od kvalitetnog čelika, a namijenjeni su akumulaciji vode za grijanje. Štede energiju koju daju kotlovi na kruta goriva te svode uključivanje plamenika na najmanju moguću mjeru, uravnotežuju proizvodnju energije iz kotlova na drva, drvnu sječku i pelet. Omogućuju grijanje kada kotao ili kamin ne radi te smanjuju potrošnju energenta. Verzija PS M s unutarnjim spiralnim izmjenjivačem, dostupna je za spajanje solarnih sustava. Spremnici su s vanjske strane zaštićeni antikorozivnom bojom.

 

PUFER PS D2

Akumulacijski spremnici topline serije „Pufer PS D2“ proizvode se od kvalitetnog čelika, a namijenjeni su akumulaciji vode za grijanje. Štede energiju koju daju kotlovi na kruta goriva te svode uključivanje plamenika na najmanju moguću mjeru, uravnotežuju proizvodnju energije iz kotlova na drva, drvnu sječku i pelet. Omogućuju grijanje kada kotao ili kamin ne radi te smanjuju potrošnju energenta. Verzija PS D2 s dva unutarnja spiralna izmjenjivača, dostupna za spajanje solarnih sustava i sl. Spremnici su s vanjske strane zaštićeni antikorozivnom bojom.