Nanosol

Nanosol je nova generacija solarnog uređaja za zagrijavanja potrošne tople vode. Pomno dizajniran Nanosol je kombinacija solarnog kolektora i emajliranog spremnika topline u jednom uređaju za zagrijavanje potrošne tople vode. Praktičano i jednostavno rješenje za vikendice, kampove, planinarske domove, plaže, gradilišta, itd.

Opis proizvoda

Nanosol je kompaktni uređaj za solarno zagrijavanje vode bilo gdje uz niske troškove instalacije. Ovaj sistem je kombinacija solarnog kolektora i spremnika topline volumena 110 lit. u jednom. To je najpraktičniji i najekonomičniji način zagrijavanja tople vode solarnom energijom.  Sigurnosna grupa i nosači sastavni su dio proizvoda Nanosol koji nakon instalacije možete odmah početi koristiti. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu vrlo je jednostavno premjestiti sistem s jedne na drugu lokaciju. Može biti montiran na balkonu, terasi, u vrtu, na zidu kuće, na krovu te zauzima vrlo malo mjesta.

Tehnički podaci

Način rada Otvoreni sistem (direktni)
Dimenzije 1035 x 1020 x 500 mm
Nazivni volumen 110 lit.
Materijal izolacije Poliuretan
Težina (praznog uređaja) 70 kg
Priključak hladne vode 3/4"
Priključak tople vode 3/4"
Električni grijač (opcija) 2 kW
Radni tlak 6 bar
Ispitni tlak 9 bar
Propuštanje sunčevog zračenja 94%
Radna temperatura -20 / 90 °C

Prednosti

  • Praktično i ekonomično rješenje za potrebe opskrbe toplom vodom.
  • Maksimalna udobnost sa spremnikom pod tlakom.
  • Kapacitet spremnika od 110 lit. pokriva obiteljsku potrošnju.
  • Kompletna higijenska priprema tople vode u emajliranom spremniku.
  • Jednostavna instalacija.

Funkcija i namjena

Pomno dizajniran drektni pasivni sistem Nanosol kombinira solarni olektor sa emajliranim spremnikom topline u jedan uređaj koji ne zahtjeva pumpu ili poseban spremnik topline, izmjenjivač topline, senzore, ventile automatiku za upravljanje i dr. Nanosolov kompaktni dizajn je jednostavan, pouzdan iisplativ uređaj. Sanitarna voda diretno je zagrijavana sunčevom energijom bez pumpe i prema tome bez dodatnih pogonskih troškova. Nanosol je ekonomičan izbor gotovo bez održavanja i instalacijskih troškova, pouzdane tehnologije u većini klimatskih uvjeta. Smanjeni gubitci topline postižu se zahvaljujući termički izoliranom spremniku u specijalnoj UV otpornoj kupoli. Mogućnost ugradnje ele. grijača od 2 kW s regulirajućim termostatom opcija je dogrijavanja vode za oblačnog vremena. Nanosol je odličan izbor uređaja koji zahtjeva vrlo malo prostora te može biti idealno rješenje umjesto konvencionalnih solarnih sistema kada za iste nema dovoljno prostora jer se može montirati na balkon, terasu, u vrt, na fasadu (zid kuće), krov. Također je jedinstven izbor zazagrijavanje vode u vikendicama, apartmanima, bazenima, vrtnim tuševima i dr.

Postavljanje i održavanje 

Nakon izbora mjesta prilikom kojeg treba voditi računa o orjentaciji kupole Nanosola i nagibu uređaj se priključuje na ulaz hladne vode i izlaz tople vode koji vodi do izljevnog mjesta. Sa uređajem dolaze sve montažne i sigurnosne komponente za ispravan i siguran rad. Ukoliko uređaj ne koristite cijele sezone nakon korištenja potrebno ga je isprazniti kako ne bi došlo do smrzavanja.